Skip to main content

Werkgewers wat verpligte inentings by hul werkplekke wil implementeer, moet ‘n risiko-evaluering doen en die grondwetlike regte van werknemers in ag neem, sê ‘n kenner, Jose Jorge. Hy is ‘n direkteur en sektorhoof van Cliffe Dekker Hofmeyr, wat Donderdag by die maatskappy se jaarlikse werkswet-webinar gepraat het.

In Junie het Thulas Nxesi, minister van arbeid, ‘n opdrag uitgereik rakende inenting te die werkplek. Hy het gesê werkgewers moet ‘n “redelike oplossing vind wat alle partye pas waar werknemers weier om ingeënt te word om mediese en grondwetlike redes”.

‘Die belangrikste beginsel van hierdie riglyne is dat werkgewers en werknemers mekaar met wedersydse respek moet behandel. ‘n Premie word geplaas op die noodsaaklikheid van openbare gesondheid, die grondwetlike regte van werknemers en die doeltreffende werking van die werkgewer se onderneming,’ lui die mededeling.

Jorge het gesê: ‘Ons sit met ‘n aantal van ons kliënte wat van plan is om verpligte inenting te implementeer. As werkgewer moet u ‘n risiko-evaluering doen en besluit of u inenting verpligtend gaan maak.

Mense beplan om die naweek op straat te protesteer teen moontlike implementering van Covid-19-entstofpaspoorte nadat daar nasionaal oproepe gedoen word om hierdie protesoptogte by te woon.

As hulle na hul operasionele vereistes kyk, moet werkgewers help om te besluit of hulle inenting verpligtend wil maak, het Jorge gesê.

‘As u in ‘n omgewing is waar daar minder sosiale afstand is, is dit [verpligte inenting] iets wat jy moet oorweeg. As jy in die gesondheidsorg werk en in ‘n omgewing waar jy nie afstand kan hou nie, is dit iets wat jy dalk wil oorweeg, ‘het Jorge gesê.

Hy het gesê dat verpligte inenting moontlik nie nodig is waar werknemers op kantoor is nie.

‘n Risikobeoordeling, het Jorge gesê, behels die identifisering van werknemers wat weens die werk wat hulle verrig ‘n groot risiko loop om Covid-19 te versprei en ingeënt moet word; en diegene wat komorbiditeite het.

‘Jy moet ‘n plan opstel en die maatreëls wat jy kan neem ten opsigte van inentings, uiteensit. Jy moet met vakbonde en die gesondheids- en veiligheidskomitee konsulteer hieroor.

Dit was egter belangrik toe ‘n werkgewer hul plan ontwikkel om die regte van werknemers op liggaamlike integriteit en die reg op vryheid of godsdiens in ag te neem.

“Stel werknemers in kennis oor die gevare van Covid-19 en die voordele van die entstowwe en die newe-effekte daarvan. Jy moet werknemers help om te registreer op die EVDS,” het Jorge gesê.

In gevalle waar werknemers weier om in te ent, moet werkgewers hulle raad gee, en waar dit onmoontlik is om hulle te oortuig om in te ent, moet stappe geneem word om die werker te akkommodeer.

‘As dit weens mediese redes is, is dit nodig om stappe te doen om die werknemer te akkommodeer deur hulle in ‘n geïsoleerde omgewing [binne die kantoor] of op afstand te laat werk.

“Die komplikasie is dat jy soveel mededingende grondwetlike regte het. Dit is moeilik.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!