Skip to main content

Skerpskutter-opleiding vir amptenare van die nie-staatsveiligheidsagentskap (SSA) en ‘n plan om vals geheime veiligheidsklarings te voorsien, is deel van ‘n vuilwasgoed-lys van skandale en mislukkings in die intelligensie wat die parlement se gesamentlike permanente kommitee oor intelligensie (JSCI) die afgelope twee jaar ondersoek het.
Maandag het die kommitee sy jaarverslag ingedien, wat beskou word as ‘n positiewe stap in die rigting van deursigtigheid en aanspreeklikheid.
“Uit hierdie verslag blyk dat die disfunksionaliteit, die chaos, die politieke inmenging, soos ons gedurende die afgelope twee jaar opgemerk het, nog steeds by die intelligensie-strukture toegepas word,” het professor Anthoni van Nieuwkerk van die Wits School of Governance gesê. Hy het ook op die hoëvlak-beoordelingspaneel van die SSA gedien.

Leave a Reply

error: Content is protected !!