Skip to main content

Toe die 21-jarige radiostasie-intern in 2003 van Salt Lake City na Chicago vlieg, het sy gedink dat sy op pad was na ‘n onderhoud wat haar loopbaan sou begin. In plaas daarvan, het sy gesê, was sy dae lank in ‘n kamer toegesluit, van kos en water ontneem en verkrag deur R Kelly terwyl sy bewusteloos was, die man wat sy gedink het sy ‘n onderhoude mee sou voer.
Sonja, nou 39, wat slegs in die hof met haar voornaam geïdentifiseer het, het tydens die R Kelly-verhoor aan die jurie gesê dat sy die sanger vir die eerste keer buite ‘n winkelsentrum in Utah ontmoet het; die jong radio-internis het hom genader vir ‘n onderhoud. ‘Dit sou my eerste groot onderhoud met ‘n bekende gewees het,” het sy gesê.
Uiteindelik is reëlings getref dat sy na sy ateljee in Chicago sou vlieg, maar toe sy daar aangekom het, het Sonja ongemaklik begin voel. Sy het gesê dat ‘n werknemer van Kelly haar gegroet en ‘n paar “mal vrae” gevra het. Sonja het gesê dat hy daarna vir haar ID en selfoon gevra, waaruit die werknemer verskeie telefoonnommers van haar familielede en vriende uit haar onlangse oproeplys neergeskryf het.
Sy moes toe ‘n geheimhoudingsooreenkoms onderteken, wat volgens haar nie volledig gelees is nie omdat die kamer te donker was. Terwyl ‘n ander werknemer deur haar bagasie gegaan het, was sy meegedeel oor verskeie ‘reëls’ wat sy moes volg, insluitend dat sy ‘nie mag opkyk’ of ‘met iemand moet praat’ nie.
Sonja het gesê dat sy toe alleen agtergelaat is in ‘n kamer binne die ateljee. ‘n Paar minute later, toe sy besef dat sy nie die deur kon oopmaak nie, het sy bang geword. “Dit was van buite gesluit,” het sy gesê.
Sonja was die volgende drie of vier dae in die kamer toegesluit, het sy gesê. Daar was geen vensters en geen badkamer nie; elke keer as sy die toilet moes gebruik, moes iemand van die ontvangs haar daarheen begelei.
Sy het gesê dat sy vir ten minste twee dae niks gekry het om te eet of te drink nie. Die volgende ding wat sy onthou, was om wakker te word op die bank. Haar onderklere het aan die rusbankarm gehang, en daar was ‘n nat, wit vloeistof op haar dye en vaginale area. Dit het gevoel asof daar iets binne-in haar was, het sy gesê.
Kelly was in die hoek, het Sonja gesê: “ Hy was besig om sy broek op te trek.” Sy glo dat sy seksueel aangerand is.
Voordat sy toegelaat is om huis toe te gaan, het ‘n werknemer na bewering aan Sonja gesê dat sy niemand moet vertel van wat gebeur het nie, en gesê dat hulle haar adres en telefoonnommer het, sowel as dié van verskeie van haar familielede en vriende – en die naam van haar baba, wat saam met haar gesin tuis was.

Leave a Reply