Skip to main content

‘Spioenasie, sabotasie, omkoopgeld: die tyd om tabakeise te ondersoek, is nou’ – Johann van Loggerenberg
Die voormalige uitvoerende hoof van die Suid-Afrikaanse Inkomstediens (SARS), Johann van Loggerenberg, sê ‘n onlangse BBC-berig oor British American Tobacco (BAT) wat na bewering op mededingers in Suider-Afrika spioeneer en hul saboteer, was ‘onafhanklike bevestiging’ van wat hy al lank sê oor korrupsie en staatskaping wat al vir jare lank in die plaaslike tabakbedryf plaasvind.
Volgens die BBC het die tabakreus na bewering onwettige afloerdery gebruik in ‘n poging om skade aan mededingers te doen. Die BBC het ook berig dat BAT na bewering omkoopgeld betaal het aan die ontslape voormalige president van Zimbabwe, Robert Mugabe.
Volgens die BBC is die ondersoek wat hy saam met die Bureau of Investigative Journalism en die Universiteit van Bath gedoen het, gebaseer op duisende nuwe uitgelekte dokumente.

Leave a Reply

error: Content is protected !!