Skip to main content

Wetenskaplikes het gesê dat die regering ook op Saterdae drankwinkels moet oopmaak, volgens ‘n nuutgeskrewe memo.
Op 13 September het die koronavirusbeperkings van ‘Adjusted Alert Level 2’ in Suid-Afrika van krag geword. Een effek is dat drankwinkels nou nog ‘n ekstra dag per week (op Vrydae) alkoholiese drank vir verbruik kan verkoop.
Maar dit is nie wat wetenskaplikes in gedagte gehad het nie, toon ‘n nuwe memo.
Die week tevore, op 6 September, het die Ministeriële Advieskomitee (MAC) oor Covid-19 aan die minister van gesondheid, Joe Phaahla, gesê dat SA na die normale ure van alkoholhandel moet terugkeer, gebaseer op die beskikbare bewyse.
Die komitee het aanbeveel dat ‘oorweeg word om die vlak van beperkings te verlig’ op ‘n manier wat ‘die verslapping van die huidige beperkings op die verkoop van alkoholiese drank vir buitegebruik kan insluit’ deur terug te keer na die gewone verkoopure in terme van die drank. (D.w.s verkoop van Maandae tot Saterdae).”
Om net Vrydag se verkope by te voeg, het nie veel sin nie, het MAC gesê.
“Alhoewel die verband tussen alkoholgebruik en trauma-aangeleenthede goed gevestig is, is dit moeilik om dit te regverdig om die aantal dae waarop alkoholverkope vir slegs buitenshuis gebruik word met slegs een dag te verleng, en dit is dus verkieslik om terug te keer na normale verkoopure,” het MAC in sy memo gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!