Skip to main content

Damon Thibodeaux het probeer om sy tyd die beste te gebruik nadat hy vyftien jaar lank onskuldig in afsondering in die dodesel gesit het.
Thibodeaux was 22 in 1996 toe hy gearresteer is vir die verkragting en moord van sy stief-niggie, Crystal Champagne. Thibodeaux het aanvanklik ‘n verdagte geword weens sy familiêre verhouding met Champagne, maar ontken dat hy by die misdaad betrokke was. Hy het ingestem om ‘n poligraaftoets af te lê.
Na ‘n ondervraging van nege uur, waarvan slegs 54 minute opgeteken is, het Thibodeaux ‘n teenstrydige belydenis aan die owerhede afgelê. Sonder enige fisiese bewyse wat hom met die moord verbind het, is Thibodeaux skuldig bevind en ter dood veroordeel in Louisiana. Uiteindelik, in 2007, het ‘n gesamentlike ondersoek tot die gevolgtrekking gekom dat Thibodeaux onskuldig was.
Die distriksprokureur het Thibodeaux se skuldigbevinding en doodsvonnis omgekeer en hy is op 28 September 2012 uit die Angola-gevangenis in Louisiana vrygelaat.
Minder as 10 jaar nadat hy vrygespreek is, het Thibodeaux op 31 Augustus aan Covid-19 gesterf. Hy was 47.
“Dit is ‘n absoluut tragedie dat iemand so lank verkeerdelik in die dodesel geplaas is, en dat dit soveel veerkragtigheid en soveel moeite van soveel mense se kant verg om hom uit die dodesel te kry. Dit is net so ‘n tragedie dat hy voor sy tyd van ons weggeneem is,” het Will Francome, wat Thibodeaux in sy dokumentêre film The Penalty in 2017 gespeel het, Maandag aan BuzzFeed News gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!