Skip to main content

‘n Taktiese gewapende reaksie- en sekerheidsmaatskappy in die noorde van Johannesburg sê daar is ‘n styging in diefstal van motorhekke in een van die voorstede onder sy jurisdiksie.
Die sekuriteitsfirma, wat veral die Fourways-buurt patrolleer, het gesê dat dit die afgelope twee weke berigte ontvang het van tot 15 gevalle van motorhek-diefstal en tot drie per dag in ‘n enkele woonbuurt.
Diefstal van batterye uit gemotoriseerde hekke is ook nie ‘n nuwe neiging in die provinsie nie, met ‘n toename in gevalle wat verlede jaar in die hele provinsie aangemeld is, in ‘n tyd toe baie mense weens inperking in hul huise was.
Die gewildheid van die misdaad kan verband hou met die gemak waarmee dit uitgevoer kan word, dikwels binne minder as ‘n minuut, soos sekuriteitsbeeldmateriaal getoon het – met oortreders wat inkom, die deksels van motors verwyder, die battery neem en net wegstap.
Volgens Fidelity ADT is ‘n florerende swart mark die skuld vir die huidige en deurlopende motordiefstalle van die provinsie. ‘Gesteelde hekmotors word óf gestroop, en die verskillende komponente daarvan – batterye, ratkaste, ens. – word afsonderlik verkoop, óf dit word as volledige eenhede aan niksvermoedende huiseienaars verkoop deur hierdie skelms, of ‘toegangsautomatiseringsbandiete ‘, soos daar gereeld na hulle verwys word,’ lui die verklaring.
Die veiligheidsmaatskappy het gewaarsku dat as jou hekmotor nie behoorlik beveilig is nie, misdadigers die hek kan oorskakel na handbeheer en so toegang tot jou eiendom kan kry. Daar is ook ‘n kommerwekkende neiging dat verdagtes die hekke van die spoor af optel om toegang tot die eiendom te kry en die hekmotors te steel.
Fidelity ADT het ‘n paar nuttige wenke verskaf om jou hekmotor te beskerm teen diefstal en jou eiendom teen ‘n huisinval:
Maak seker dat jou hekmotor vasgemaak is in ‘n staalomhulsel wat ten alle tye gesluit is. Verdagtes steek dikwels hul hande deur die hek as jou hekmotor oop en bloot is en langs ‘n “palissade-tipe” hek geïnstalleer is. Hulle kan dan die hek oorskakel na handoutomaat en toegang tot jou eiendom kry.
Gebruik ‘n slot van goeie gehalte om die motor se diefstalbestande hok toe te sluit. Kies verkieslik ‘n hangslot wat deur versekering gegradeer is.
Kombineer meganiese diefstalsisteme, soos tradisionele diefstalbestande hekke, met elektroniese kennisgewingsapparate, soos alarms en GSM-eenhede, wat kennisgewings aan gebruikers kan stuur wanneer die toestel geaktiveer word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!