Skip to main content

Die Gedragsowerheid van die Finansiële Sektor (FSCA) het ‘n administratiewe boete van R50 miljoen opgelê aan Viceroy Research en sy vennote omdat hulle vals, misleidende en bedrieglike verklarings oor Capitec gemaak het.

Die boete is opgelê in reaksie op ‘n verslag van Viceroy, getiteld “Capitec – A wolf in sheep’s clothing“, gepubliseer op 30 Januarie 2018. Die finansiële boete word opgelê aan Viceroy en sy vennote Aiden Lau, Fraser John Perring en Gabriel Bernarde. Die boete is gesamentlik en afsonderlik betaalbaar deur die respondente binne 30 dae vanaf die datum van die bevel, wat op 30 Augustus aan Viceroy meegedeel is.

Die kommissaris van die FSCA, Unathi Kamlana, het gesê dat volgens inligting wat die reguleerder gekry het, dit duidelik is dat Viceroy sy verslag gepubliseer het met die doel om voordeel te trek uit ‘n winsdeling-ooreenkoms met ‘n kliënt wat ‘n kort posisie in Capitec-aandele gehad het. Dit beteken dat Viceroy ‘n direkte belang het in die moontlike waardeverlies in Capitec se aandeelprys in die nasleep van sy verslag, alhoewel dit die belegging van mense wie se pensioenfondse destyds in die aandeel belê kon word, negatief kon beïnvloed het…

Die besluit van FSCA maak die weg oop vir boetes op ander ontleders wat valse aanbevelings doen, berig Garth Theunissen.

Leave a Reply

error: Content is protected !!