Skip to main content

Aangesien doodseise in Suid-Afrika steeds die hoogte inskiet, is plaaslike versekeraars aan die genade van wêreldwye herversekeringsreuse oorgelaat.

Herversekeraars plaas druk op maatskappye soos Momentum Metropolitan Holdings (MMH) om hul kliënte te oortuig om ingeënt te word of hoër herversekeringspremies in die gesig te staar. In die ergste scenario kan sommige herversekeraars sommige SA-versekeraars as kliënte laat vaar.

“Die herversekeraars sê vir ons – en dit is ‘n feit – dat die ervaring in Suid-Afrika erger is as op enige ander plek ter wêreld, behalwe, verstaan ek, Brasilië. Hulle plaas dus druk op hul Suid-Afrikaanse filiale en takke en sê: ‘ons is nie seker of ons Suid-Afrika wil herverseker nie,” het Hillie Meyer, uitvoerende hoof van MMH, tydens ‘n onderhoud met Fin24 gesê.

Leave a Reply