Skip to main content

Die ANC is in die wolke dit nog ‘n geleentheid sal kry om kandidate te registreer nadat die party nie die sperdatum gehaal het om kandidate in ten minste 94 munisipaliteite aan te stel nie.

Hierdie party sukkel om salarisse vir werknemers, pensioenfondse sowel as lede se werkloosheidsversekeringpremies te betaal. Dit het vrae laat ontstaan ​​oor of die party effektief sal kan optree in hul verkiesingsveldtog, aangesien hulle Suid-Afrikaners vir finansiële skenkings soebat.

Jessie Duarte, die adjunk-sekretaris-generaal van die party, het gesê die ANC sal vir seker wyke en munisipaliteite in alle uithoeke van die land kan betwis.

Sonder die hulp van sy werknemers wat staak oor die wanbetaling van salarisse, sal die ANC op ander maniere moet staatmaak om tydens die verkiesings in Oktober/November te funksioneer. Dit sluit moontlik die gebruik van vrywilligers in verkiesingsale in asook die gebruik van lede se selfone om veldtogte te voer.

“Moenie ons afskryf net omdat ons nie geld het nie” is die boodskap wat die ANC versprei het terwyl hy hom voorberei om alle wyke en munisipaliteite in die komende plaaslike verkiesings te betwis nadat hy deur die Verkiesingskommissie (OVK) ‘n reddingsboei gegooi is.

Die DA en IVP berei hulself voor vir ‘n hofgeding na die besluit van die OVK om die regerende party toe te laat om kandidate na die oorspronklike sperdatum te registreer.

‘Ons is reeds aan die gang met al die ANC-vrywilligers. Mense het al begin uitgaan. Ons kandidate sal die verkiesing [veldtog] lei in die wyk waar hulle ‘n kandidaat is. Hulle sal saam met vrywilligers werk. Ons gaan nog van deur tot deur gaan. Dit is die styl van veldtogte wat ons doen,” het Duarte gesê.

‘Natuurlik sal ons nie byeenkomste kan hou nie weens Covid-19-regulasies, maar ons gaan van deur tot deur gaan, en dit sal die styl van ons veldtog regoor die land wees. Ons gaan na al 4 861 wyke, selfs wyke wat vestings van ander politieke partye is.

‘Ons gaan nie bang wees om ons voet in elke ruimte te plaas waar dit moontlik is nie.’

Duarte het gesê die party sal Sondag en Maandag sy strategiese en beplanningsvergadering hou om veldtogboodskappe wat deur vrywilligers en selfone gestuur word, af te handel.

‘Ons het die waarde van hierdie tegnologiese instrument leer ken: dis baie waardevol,’ het Duarte gesê en ‘n selfoon in die lug gehou.

‘Baie van ons kiesers besit so iets, so laat ons maar wag. Moenie ons afskryf net omdat ons nie geld het nie.”

Met betrekking tot ‘n veldtog wat moontlik sonder ANC-personeel sal moet funskioneer, het Duarte erken dat dit ‘n moeilike pil was om te sluk, maar het gesê dat die party nie vir personeel kan sê om nie te protesteer nie, aangesien dit hul reg is.

Sy wou nie kommentaar lewer oor die DA wat ‘n saak teen ANC-leiers aanhangig maak omdat hulle na bewering versuim het om die werkloosheidsversekeringsfonds te betaal nie, bo en behalwe die versuim om pensioen- en voorsorgfondse te betaal.

‘Ons verhouding met ons personeel is ‘n interne aangeleentheid tussen ons en ons personeel. Almal wat probleme hiermee het, moet seker maak dat hulle die mandaat van ons personeel het om namens hulle op te tree.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!