Skip to main content

Voormalige president Jacob Zuma se ondersteuners beplan ‘n helde-saamtrek om hom tuis te verwelkom na sy vrylating weens mediese redes.

Arthur Fraser, nasionale kommissaris van korrektiewe dienste, het geweier om te reageer op bewerings dat hy die aanbevelings van die adviesraad vir mediese parool oortree het toe hy die vrylating van oudpresident Jacob Zuma goedgekeur het.

Dr. Notende Botwekazi Mgulwa, wat in die direksie dien, het Maandag geweier om enige vrae rakende sy aanbeveling oor die Zuma-aangeleentheid te beantwoord en het alle navrae na Fraser verwys.

John Steenhuisen, leier van die Demokratiese Alliansie, het Maandag gesê dat hy ‘onrusbarende’ inligting ontvang het van ‘n onberispelik geplaasde bron dat die raad die aansoek om mediese parool wat deur Zuma se dokters ingedien is, verwerp het op grond van ‘n beweerde gebrek aan relevante mediese inligting – maar was toe deur Fraser herroep, waarna hy dit goedgekeur het.

Ondersteuners van oudpresident Jacob Zuma beskryf die besluit om die oudpresident vry te laat as ‘n groot verligting en sê dat dit in die eerste plek nie nodig was om die voormalige president opgesluit te kry nie.

Dit nadat die departement van korrektiewe dienste Sondag aangekondig het dat Zuma weens swak gesondheid op mediese parool geplaas is.

Videogrepe van Zuma-ondersteuners het Maandag sy vrylating regoor KZN gevier en dit op sosiale media versprei. Volgens berigte sal die hoofviering by sy opstal in Nkandla plaasvind wanneer hy tuis is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!