Skip to main content

Siphokazi Booi, (27) se verbrande reste is Sondag net na 15:00 op ‘n storttingsterrein naby die spoorlyne gevind nadat inwoners in Mbekweni, Paarl bewus geword het van ‘n ongewone reuk wat uit die rook op die perseël gekom het.

Booi is Vrydagoggend laas deur haar vriende gesien, na bewering saam met haar kêrel in sy sinkhuisie.

Ontstoke inwoners het later die kêrel se motor aan die brand gesteek en sy hut gesloop.

Die tante het gesê die familie het al verskeie kere probeer om haar niggie aan te moedig om die band met die kêrel te verbreek.

‘Ons glo dat hy haar liggaam opgesny het sodat sy in die vullisdrom kon pas wat hy na die stortingsterrein gestoot het en aan die brand gesteek het. Siphokazi bly nou al ‘n geruime tyd by hom. Verlede maand het hy haar aangerand en sy is in Tygerberg in die hospitaal opgeneem; sy moes hierdie maand ‘n oogoperasie as gevolg daarvan ondergaan. Die kêrel sou na verwagting op 4 Oktober in die hof verskyn,” het sy bygevoeg.

Die emosies het Maandag hoog geloop buite die polisiekantoor, terwyl die familie, burgerlike organisasies en inwoners ‘n beroep op die polisie gedoen het om die arrestasie uit te voer, en die polisie het hul ongelukkigheid uitgespreek dat inwoners die hut vernietig het voordat dit forensiese ondersoek kon word.

Die kêrel se oom, Mothela Nzala, het gesê die polisie het hom Maandag toegelaat om sy neef te sien.

‘Ek het die familie oor die voorval ingelig. Hy het erken dat hy haar vermoor het.”

‘Toe ons met die polisie naby sy hut kom, het hy buite gestaan, en die oomblik wat hy ons opgemerk het, het hy weggehardloop, maar is aangekeer. Ek het probeer om die inwoners te kalmeer, maar my pogings het misluk. Terwyl ek hulle frustrasies kan verstaan, moet ons die polisie toelaat om hul werk te doen sodat hulle die saak in die hof kan wen,” het Nomana gesê.

 

Leave a Reply