Skip to main content

Drie jaar en nege maande nadat Steinhoff se aandele in waarde gedaal het met die eerste tekens van ‘n boekhou skandaal, het beleggers en krediteure uiteindelik begin stem oor ‘n skikkingsvoorstel van miljarde rande om hul verliese te herstel.

Die uitslag van die eerste twee stemmerye wat Maandagoggend gehou is, was positief vir die kleinhandelaar. Die twee klasse eisers wat in die Suid-Afrikaanse deel van die verrigtinge gestem het, ondersteun albei die plan.

Die kleinhandelaar het moontlik gehoop dat die stemme die aandele ‘n broodnodige hupstoot sou gee, maar kort nadat die resultate bekend gemaak is, het die groep se aandeleprys skielik met 40% gedaal nadat dit die afgelope paar weke effe versterk het.

Die rede hiervoor is dat die Westerse hooggeregshof Maandagmiddag beslis het dat die hof die jurisdiksie het om ‘n likwidasiebod teen die kleinhandelaar aan te hoor. Die saak begin Donderdag, dieselfde dag as die finale stemming in die skikkingsvoorstel.

Leave a Reply