Skip to main content

‘n Saak waarin ‘n elektriese ingenieursonderneming probeer om ‘n bevel te kry wat ‘n verslag deur die spesiale ondersoekeenheid (SIU) te hersien en tersyde te stel, het ‘n groot hupstoot gekry nadat die departement van minerale hulpbronne en energie aangedui het dat hy die prys goedkeur wat die maatskappy gehef het vir die elektrifisering van 20 000 huise in die landelike Limpopo.

Die SIU het bevind dat Mphaphuli Consulting die Fetakgomo Tubatse Plaaslike Munisipaliteit R73 miljoen te veel gevra het toe dit aangestel is om aan die R326 miljoen Operation Mabone-projek in 2014 te werk.

In sy verslag van September 2019 het die SIU gesê dat Mphaphuli te veel hef vir die elektrifisering van elke huishouding toe dit die prys op R16 000 per huis gestel het. Die SIU het sedertdien ‘n siviele eis by die hooggeregshof in Polokwane ingedien om die R73 miljoen te verhaal.

Leave a Reply

error: Content is protected !!