Skip to main content

‘n Lid van die provinsiale uitvoerende komitee (PUK) van Gauteng, Dolly Ledwaba, is in hegtenis geneem oor bewerings wat sommige partye in wyk 33 in Soshanguve in Pretoria gemaak het.

Ledwaba word daarvan beskuldig dat sy die party se benoemingslys gemanipuleer het om haar dogter, Lerato Aphane, as kandidaat vir die pos van raadslid tydens die komende munisipale verkiesing te laat deelneem.

Bekommerde lede het gesê dat sy nie veronderstel was om in te meng in die benoemingsproses as lid van die OBK nie.

Swazi Mbokane het namens hulle gesê die taklede het ‘n geskil by die ANC-streekkantoor ingedien, maar hul appèl val op dowe ore.

Mbokane het die ANC gewaarsku om te waak teen die moontlikheid dat die geweld wat voor die plaaslike verkiesing in 2016 uitgebreek het, herhaal kan word. Sy het gesê inwoners is keelvol omdat daar geen openbare deelname was nie.

Ledwaba, wat voorheen vir twee termyne as ‘n wyksraadslid en ‘n PR-raadslid gedien het, word daarvan beskuldig dat sy ‘n ‘monargie’ in die wyk bestuur het.

Nadat sy haar pos verlaat het, het haar skoonseun die leisels oorgeneem, en nou word haar dogter bevoordeel om die volgende raadslid te word. Ledwaba, wat vir kommentaar gekontak is, het ontken dat sy ingemeng het en gesê dat sy die algemene vergadering van die tak as ‘n lid bygewoon het.

Eugene “Bonzo” Modise, streeksekretaris van die ANC in Tshwane, word daarvan beskuldig dat hy die kantoor ten gronde laat gaan het.

Ledwaba het toegegee dat haar dogter as ‘n partykandidaat sou staan, maar het die bewerings dat sy ”n monargie” in die wyk was, ontken.

‘Van die Walter Sisulus en van almal wat jy kan opnoem wat nie meer vandag leef nie … hul kinders werk nog steeds vir hierdie organisasie. Waarom het hulle ‘n probleem met my?” het sy gevra.

Ledwaba het gesê dat ‘mense politieke opvoeding moet verkry om die partykonstitusie te verstaan ​​wat sê “elke lid het die reg om te bly, solank hy ‘n goeie lid is”. Sy het beklemtoon dat “elke persoon in my gesin as ‘n ANC-lid vir enige posisie kan staan”.

“My kinders en my gesin het ‘n goeie reputasie. Daarom kan niks hulle keer om aan alle prosesse van hierdie organisasie deel te neem nie. Wie ook al beweer dat ek dit gedoen het, laat hulle my na die hoogste hof van die land neem, want ek is nie die ANC nie. Ek is Dolly Ledwaba en ek het geen mag om te manipuleer of te doen nie,” het Ledwaba gesê.

Die geskil oor die uitkomste van die raadslede se benoemingslys in wyk 33 is gemaak nadat sommige Tshwane-taklede in Hammanskraal, Nellmapius en Soshanguve gister buite die ANC-streekkantore in Arcadia betoog het, waar hulle die Belvedere-straat met vullis versper het.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!