Skip to main content

‘n Vrou van Iowa is op 19 Augustus tot 25 jaar tronkstraf gevonnis weens aanklagte van federale haatmisdaad nadat sy probeer het om twee kinders te vermoor weens hul ras en nasionale oorsprong.

Nicole Poole Franklin, ‘n vroeë veertigerjare, het in April skuld erken op twee aanklagte van haatmisdaad, een vir elke slagoffer. Sy is voorheen in Mei tot 25 jaar tronkstraf in die staat Iowa, gevonnis vir poging tot moord.

Beide aanvalle het die middag van 9 Desember 2019 binne een uur in Des Moines plaasgevind. Die eerste slagoffer, ‘n swart seuntjie wat toe 12 jaar oud was, het op ‘n sypaadjie geloop toe Poole Franklin met haar Jeep Grand Cherokee oor die sypaadjie gery en hom getref het, wat ‘snye, kneusplekke en swelling’ veroorsaak het. Poole Franklin het aan die hof gesê dat sy die kind geteiken het omdat sy meen dat hy ‘van die Midde -Oosterse of Afrika afkoms’ was. Sy het van die toneel gevlug ná die aanval.

Ongeveer 30 minute later het Poole verby ‘n hoërskool gery toe sy haar tweede slagoffer, ‘n meisie wat toe 14 jaar oud was, op die sypaadjie sien loop het. Omdat sy geglo het dat sy ‘n Mexikaan was, het sy met haar motor in die kind vasgery en van die toneel gevlug. Die meisie het ernstige beserings opgedoen, waaronder harsingskudding.

Nicole is later die dag gearresteer toe sy probeer het om verskeie items uit ‘n vulstasie te steel en rasse- en etniese beledigings teen die werknemers en getuies te gebruik wat probeer keer het dat sy weggaan sonder om vir haar items te betaal.

Die polisie het gesê dat Poole Franklin erken het dat sy metamfetamien vroeër die dag gebruik het.

Leave a Reply