Skip to main content

Almal sit met vrees in hul harte in afwagting op nog ‘n golf van geweld en moontlike plundering.

Operateurs wat hoofroetes soos die N3-toevoerroete, wat veral Gauteng bedien met goedere uit die Durbanse hawe in KwaZulu-Natal, is ook bekommerd oor die dreigemente. ‘n Veiligheidsplan wat deur Independent Media gesien was, toon dat sekuriteitspersoneel oral in Gauteng sal wees om te verseker dat die orde gehandhaaf word.

In ‘n inligtingsbriefing wat Vrydag aan die provinsiale regering van KwaZulu-Natal gegee is, het staatsveiligheidsamptenare egter gesê dat vragmotorbestuurders onder die vaandel van die All Truck Drivers Foundation (ATDF) die dag wil gebruik om buitelandse bestuurders gewelddadig uit te skop.

‘Die publiek word versoek om nie te reageer op oproepe tot geweld en misdaad nie, en word dus ontmoedig om deel te neem aan aktiwiteite wat probeer om die oppergesag van die reg te ondermynen die gesag van die staat te ondermyn. Ons doen ‘n beroep op gemeenskaps-polisiëringsforums en verwante subforums om soos gewoonlik met die polisie saam te werk en die gemeenskap te mobiliseer teen enige vorm van wetteloosheid,” het NatJOINTS gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!