Skip to main content

Nog ‘n senior amptenaar wat by Eskom se besmette groepskapitaalafdeling werk, Koena Mogolola, het haar pos as kontrakbestuurder by die Kusile-kragstasie misbruik om voordeel te trek uit terugslae by Kusile, insluitend ‘n betaling van R190 000 van ‘n verskaffer wat deur Mogolola se kollega vergemaklik is.

Dit volg op onthullings wat deur News24 gepubliseer is dat talle ander in Group Capital óf ontslaan is óf bedank het na bewering teen hulle. Die afdeling was verantwoordelik vir die bou van kragstasies, insluitend Kusile, en die bestuur van groot kontrakte.

Prokureursfirma Bowmans het Mogolola in 2019 ondersoek en bevind dat ‘n Eskom-verskaffer, Data Descent Trading – wat Mogolola aangestel het op ‘n kontrak wat sy onder toesig gehad het – in 2017 R190 000 onder die titel “prokureursoordragkoste” betaal het vir ‘n eiendom wat sy besit in Pretoria.

Leave a Reply

error: Content is protected !!