Skip to main content

Facebook en Google stel ‘n nuwe ondersese internetkabel, die “Apricot”-kabelsisteem, van 12 000 kilometer lank bekend. Dit strek tussen 6 Oos-Asiatiese lande, Japan, Taiwan, Guam, die Filippyne, Indonesië en Singapoer, en sal in 2024 in werking tree.

Facebook sal die kabelstelsel gedeeltelik befonds, en die res sal deur ‘n versameling plaaslike telekommunikasieverskaffers voorgeskiet word.

Facebook en Google het albei reeds al duisende kilometers ondersese internetkabel gelê en is ook besig met nog kabels op ander plekke.

Google het in Junie aangekondig dat dit ‘n kabel sal lê wat die Amerikaanse ooskus met Argentinië verbind, en albei maatskappye kondig in Maart aan dat hulle twee kabels finansier wat die Amerikaanse weskus by Singapoer en Indonesië laat aansluit.

In die loop van 2020 en vroeg in 2021 het Google en Facebook albei talle projekte geskrap wat die VSA met Hongkong verbind in reaksie op politieke druk met die Amerikaanse regering, wat veiligheidskwessies as bekommernis noem.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!