Skip to main content

Groupe Castel het ‘n ondersoek begin na ‘n verslag waarin gesê word dat ‘n eenheid van die Franse drankvervaardiger militia ondersteun wat beskuldig word van ‘massa-gruweldade’ in die Sentraal-Afrikaanse Republiek in ruil vir die veiligheid van sy suikerbates.

Castel is die grootste Franse wynprodusent en besit die grootste Franse en buitelandse wynhandelsmerke wat in Frankryk versprei word. Castel Groupe is ook die Franse leier vir tafelwyne en die nommer vier vir bier en koeldrank in Afrika (na SABMiller en Heineken en Guinness), en – na Constellation Brands en Gallo – nommer vier vir wyn wêreldwyd. Castel beweer dat hy ‘n 25 % -aandeel in die wins uit die Afrika biermark het.

Die aankondiging deur Castel kom nadat The Sentry, ‘n Washington-gebaseerde anti-korrupsiegroep wat saam met die akteur George Clooney gestig is, ‘n ondersoek van 28 bladsye na die suikerproduserende eenheid op 18 Augustus gepubliseer het.

Nadat die “algemene bestuur van Castel bewus geword het van die ernstige bewerings wat gemaak is”, het hy besluit om ‘n ondersoek in ooreenstemming met sy interne prosedures te begin “en sal hy ‘kommunikeer oor die uitslag van hierdie ondersoek’, wat die maatskappy raak. Die maatskappy verkoop bier in ‘n aantal Afrikalande, lui ‘n verklaring.

Die Sentraal-Afrikaanse Republiek, een van die wêreld se minste ontwikkelde lande ten spyte van diamant- en goudneerslae, is sedert 2013, toe president Francois Bozize in ‘n staatsgreep verdryf is, onder konflik gebuk. Rebelle is gekant teen die regering wat deur Rusland gesteun word.

Leave a Reply