Skip to main content

Die omsigtigheidsondersoek vir die gekose strategiese aandelevennoot van die South African Airways, die Takatso-konsortium, is in ‘n gevorderde stadium en behoort “in die komende week of so” voltooi te wees, het die departement van openbare ondernemings Woensdag gesê.

Dit neem die lugredery nog ‘n stap nader aan die teken van die transaksie, waardeur Takatso as beherende aandeelhouer sal optree, het die departement verduidelik tydens ‘n voorlegging aan die portefeuljekomitee oor openbare ondernemings.

Volgens die DPE is ‘n koop- en verkoopooreenkoms (SPA) opgestel en word dit tans bespreek. Sodra die SPA-fase suksesvol afgehandel is, kan die departement die voltooide ooreenkoms aan die publiek bekend maak, in afwagting van goedkeuring deur die regulator.

“Die gevolgtrekking van die SPA sal beteken dat die regering nie meer beheer het nie,” het die DPE gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!