Skip to main content

Die Kommissie vir Oordeelkundige Dienste moes moeilike vrae antwoord oor waarom hy geweier het om toe te gee dat sy onderhoude vir vakatures by die konstitusionele hof onwettig was.

Advokaat Tembeka Ngcukaitobi, van die Raad vir die Bevordering van die SA Grondwet, het vroeër herhaal dat hy meen dat die proses wat die RDK gevolg het om ‘n kortlys van genomineerdes van die Konstitusionele Hof saam te stel, niks anders is as ‘n “skyn” was wat deur politieke motiewe aangeblaas is.

Tydens die onderhoude was daar ‘n aantal kwessies, waaronder dat die EFF-leier, Julius Malema, toegelaat is om die hooggeregshofregter in Kwazulu-Natal, Dhaya Pillay, aan te val oor haar jarelange vriendskap met Pravin Gordhan, iets wat Gordhan ontken het.

Die KJD het toegestem om die onderhoude van voor af te doen.

Leave a Reply

error: Content is protected !!