Skip to main content

‘n Blinde Meyertonse vrou in haar 60’s was Saterdag vir langer as 14 uur vasgekeer tussen twee mure nadat sy tydens ‘n onderonsie oor geld van haar kinders gevlug het. Sy het geval en was oornag vasgekeer in ‘n klein ruimte tussen ‘n woning en die grensmuur.

Daar word geglo dat haar kinders haar Vrydag vir geld gevra het, en toe sy weier, hulle gedreig het om haar huis af te brand, het Nico Gouws, beampte van die brandweer in Midvaal gesê.

‘Toe vlug sy en probeer om oor die muur tussen haar huis en die bure te spring, maar omdat sy nie kon sien nie, het sy daarin geslaag om in die ruimte tussen die muur en die motorhuis van ‘n buurman te beland, waar sy dan vasgesit het vanaf omstreeks 18:00 die vorige dag totdat die buurvrou haar die volgende oggend gevind het en ons in kennis gestel het,” het Gouws gesê.

Die buurman wat hulp ontbied het, pastoor Dasen Govender, het gesê: “My hond het baie laat op ‘n vreemde manier geblaf. Toe ons uitgaan, het ons niks gesien nie, want dit was nogal donker. Vroegoggend na ongeveer 07:00 toe my niggie uitgaan, het sy die gogo se hand sien uitsteek. Ek het na die agterplaas gegaan om te kyk. Sy was letterlik in die buur-erf tussen die mure vasgedruk.’

‘Ek het probeer om naby haar te kom en het probeer om haar hand te gryp om haar op te trek, maar ek kon nie. My eerste reaksie was om die brandweer te bel om haar te kom help. Toe hulle kom, was die enigste manier om haar te red om die muur te breek,” het Govender gesê

Gouws, wat al 13 jaar in die brandweerdiens is, het gesê hulle het Saterdag omstreeks 08:00 ‘n oproep van die buurman ontvang.

‘Hy het gesê dat sy buurvrou tussen ‘n sement skeidsmuur en ‘n baksteenmuur van die aangrensende eiendom vasgesit het en dat hy haar nie kon bevry nie, so hy het ons hulp nodig’.

Hy en bemanningslede Eugene Pienaar, Andries Matee en Doris Seodisa het die bejaarde vrou met hulp van twee ER24-paramedici gered.

Gouws het by aankoms gesê hy het met die buurman geraadpleeg. Hy is ingelig dat sy amper heeltemal blind was.

Gouws het gesê dit het ongeveer twee minute geneem om ‘n plan te beraam.

‘Een bemanningslid van ER24 het die dame bygestaan ​​terwyl ons daarna met die redding begin het. Omdat die dame styf tussen die mure vasgedruk is, kon ons nie die muur met ‘n hamer of iets breek nie, want dit sou verdere beserings veroorsaak.

‘Ons het eerder die die kake van die lewe gebruik om tussen die motorhuismuur en die grensmuur se pilaar in te gaan om die mure van mekaar af weg te stoot’.

‘Sy is met matige beserings na die Kopanong-hospitaal gestuur vir verdere ondersoek en behandeling weens ligte hipertermie,” het hy gesê.

Gouws het gesê die redding het ongeveer 10 minute geneem.

Govender het gesê dat hulle bekommerd was oor haar situasie.

‘Ons het as bure bymekaargekom om te vra wat die pad vorentoe is om haar te help. Ek glo sy kom uit die Oos-Kaap, so ek gaan probeer om haar familie in die hande kry sodat hulle haar kan help,” het hy gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!