Skip to main content

Die Valke het ‘n beroep gedoen op enigiemand met inligting oor drie addisionele verdagtes in die R400 miljoen kokaïen-vonds om na vore te kom.

Volgens berigte in Pretoria News kom die pleidooi na die verskyning van ‘n sesde verdagte, Jaco de Kock (48), in die Pretoriase landdroshof in verband met die dwelmvonds in Junie.

Die polisie het 809 kg kokaïen in die romp van ‘n boot op die N1-snelweg ontdek. De Kock se formele borgtogaansoek is uitgestel.

Hy verskyn saam met sy medebeskuldigde, Niel Peter van Zyl (39), Rafiek Baderoen (44), Rashied Baderoen (48), Tenikaitis Valdas (57) en Michael Norman (38), waarvan sommige in Kaapstad in hegtenis geneem is.

Al ses beskuldigdes sal op 23, 24 en 25 Augustus na die landdroshof in Pretoria terugkeer vir ‘n formele borgtogaansoek.

De Kock is op 13 Augustus in die Strand, Kaapstad, in hegtenis geneem na ondersoeke deur die span wat hom dopgehou het.

Wetstoepassingsagentskappe het hom opgespoor by ‘n pakhuis in Asla Park, wat geïdentifiseer is as ‘n bergingsfasiliteit wat deur die sindikaat gebruik word.

Twee ekstra bote is ook op die perseël ontdek, waarvan een met versteekte kompartemente aangepas is, met dieselfde Garden Master-sakke wat gebruik is om die kokaïen in die Lyttleton-saak te verberg.

Die merkwaardige vonds het plaasgevind nadat Van Zyl op 2 Junie op die N1-noord, naby die R21-vlieënde pieringwisselaar, in hegtenis geneem is deur ‘n multidissiplinêre span bestaande uit die Tactical Operations Management Afdeling van die Valke met die hulp van die Misdaadintelligensie-eenheid.

Na verneem word, is die kokaïen bestem vir beide plaaslike en internasionale markte, georganiseer deur ‘n dwelmsindikaat wat in die land bedrywig is, wat na bewering groot hoeveelhede kokaïen in Gauteng opberg.

‘n Polisiewoordvoerder, luitenant-kolonel Philani Nkwalase, sê die bykomende verdagtes word verbind deur verdere ondersoeke na ‘n dwelmbesending, en lasbriewe vir arrestasie is uitgevoer deur die Wes-Kaapse Valke se dwelmmiddelspan.

Nkwalase het gesê die saak word in die landdroshof in Pretoria aangehoor omdat die misdaad teen die groep betrekking het op die groot besending dwelms wat langs die N1 in die Tshwane-metropool gevind is.

Intussen het hy gesê dat die polisie ‘n beroep doen op almal met inligting oor waar drie ander verdagtes, wat nog op vrye voet is, hulle bevind. Die soektog na die Israeliese burger Ahmed Isa, ook bekend as Mickey, twee Litause burgers Donates Jukna en Jonas Zulpa duur voort.

Enige inligting kan by die ondersoekbeampte, ao Brittion, by 082 778 2815 of die seksiehoof, brigadier Naicker, by 082778 2818 gerapporteer word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!