Skip to main content

Alle ondernemings ondervind konflik, dit is ‘n onvermydelike gevolg as individue gevra word om saam te werk. Verskillende persoonlikhede, doelwitte en benaderings kan tot spanning en meningsverskil lei, hetsy onder kollegas of tussen werknemers en bestuur.

Stap 1: Verstaan ​​jou rol in die konflik

Die eerste ding wat jy moet doen as konflik ontstaan, is om jou eie rol in die situasie te evalueer. Een van die twee scenario’s is waarskynlik: óf jy is persoonlik betrokke by die konflik, óf jy is ‘n waarnemer van buite. As jy by die konflik betrokke is, neem ‘n rukkie om jou aandeel in wat gebeur het te evalueer. Verstaan ​​dat jy waarskynlik ‘n verandering of kompromie sal moet maak om die situasie op te los. As dit nie moontlik lyk nie, kan jy ‘n neutrale derde party soek om hulp te verleen.

Stap 2: Maak seker dat die konflik onpartydig hanteer word

Hierdie stap hou verband met die eerste, want dit sal ook ‘n invloed hê op jou besluit oor wie die konflik moet hanteer. Jy moet regverdig wees teenoor alle partye in ‘n konflik, nie net wie ‘reg’ lyk nie. Bly onpartydig en vermy uitsprake totdat jy al die nodige inligting het. As jy nie dink dat dit moontlik is as gevolg van jou eie persoonlike vooroordeel nie, neem die konflik na ‘n neutrale derde party.

Stap 3: Evalueer die konflik deeglik

As jy seker is dat jy die regte persoon is om die konflik te hanteer en onpartydig kan bly, is dit tyd om die kwessie te evalueer. Begin deur die situasie volledig te ondersoek. Sodra jy die verhaal uit alle hoeke gehoor het en deur materiaal van die onderneming gesoek het vir enige relevante inligting, is jy gereed om verder te gaan.

Stap 4: Bepaal die bron van die kwessie

Noudat al die ‘rou’ inligting in plek is, kan jy dit deurvoer om die bron van die konflik te bepaal. Sommige meningsverskille op die werkplek is redelik duidelik om te diagnoseer, maar baie is meer genuanseerd. Wat op die oog af die probleem blyk te wees, is moontlik nie die regte probleem nie. Dit is van kardinale belang om by die werklike bron van die konflik uit te kom, want dit is waarop jou oplossing gerig moet word.

Stap 5: Ontwikkel ‘n praktiese oplossing

Dit is uiteindelik tyd om te besluit oor ‘n oplossing vir die konflik. As die eerste oplossing wat jy kies nie werk nie, kan jy altyd iets anders probeer totdat jy ‘n wenbenadering vind.

Stap 6: Bevorder ‘n lae-konflik omgewing

As die onmiddellike krisis hanteer is en daar ‘n oplossing is, is dit tyd om jou aandag te vestig op die voorkoming van toekomstige konflikte. ‘n Werkplek waar oop kommunikasie aangemoedig word en probleme vinnig aangespreek word, is waar werknemers minder tyd mors en meer produktief is.

Of jy nou die bestuur of ‘n medewerker is, nou weet jy hoe om konflik in die werkplek te hanteer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!