Skip to main content

Die hospitale in Florida word vol, met byna 85% van die hospitaalbeddens wat beset is. Die afgelope week het die staat gemiddeld meer as 20 000 nuwe Covid-19-gevalle per dag gehad, met byna 15 000 mense in die hospitaal. Dit het die vorige rekords vir die staat verpletter, en sterftes weens Covid-19, wat sedert Februarie geleidelik gedaal het, neem ook skerp toe.

Florida het na vore getree as die nagmerriescenario vir die toename in Covid-19-gevalle hierdie seisoen. Die hoogs aansteeklike Delta-variant versprei vinnig oor die staat, waar minder as die helfte van die bevolking volledig ingeënt is.

Namate die skool hierdie week begin, neem die gevalle van pediatriese Covid-19 reeds toe, en met die verbod van goewerneur Ron DeSantis op maskerverpligting, sal dit waarskynlik voortduur. En met byna 68% van die staatshospitale wat waarsku dat hulle in die komende week ‘n kritieke personeeltekort sal ondervind, sê gesondheidsorgwerkers in die staat dat hulle reeds oorweldig is en vrees dat die ergste nog voorlê.

Terselfdertyd het ‘n groot hoeveelheid nie-Covid-gevalle ook hospitale in Florida getref. Dit weerspieël beide vertraagde sorg vir chroniese siektes, soos hartsiektes tydens die pandemie, en die hoër aantal ander respiratoriese siektes. En elektiewe prosedures word weer vertraag om Covid -pasiënte te prioritiseer.

Die koers van Covid-19-gevalle by kinders jonger as 12 is nou hoër as volwassenes ouer as 60 in Florida, en die koers onder tieners is 18% bo die totale gemiddelde van die staat. Sterftes, wat gewoonlik weke na hospitalisasies aangemeld word, het ook die afgelope 14 dae in Florida toegeneem.

Leave a Reply

error: Content is protected !!