Skip to main content

Die pa van ‘n laerskoolleerling het na bewering ‘n onderwyser aangeval tydens ‘n geskil oor ‘n covid-masker op die eerste skooldag.

“ ‘n Ouer het ‘n skoolhoof mondelings aangeval, wat gelei het tot ‘n ernstige fisieke onderonsie tussen hom en ‘n onderwyser, aangesien die onderwyser die skoolhoof wou beskerm,” het Torie Gibson, die superintendent van die Amador County Unified School District, geskryf in ‘n brief aan families wat hulle inlig oor die voorval.

“Die pa was heeltemal mal,” het Gibson gesê nadat hy ‘n paar personeellede in die personeelkamer gesien het wat nie gemasker was nie. Onderwysers wat volledig ingeënt is, hoef nie maskers te dra as daar geen leerlinge is nie.

Terwyl Gibson nie die voorval gesien het nie, is daar vir haar gesê dat die pa op die skoolhoof geskree het oor hoekom sy dogter ‘n masker moet dra en dat daar ‘dubbele standaarde’ is. Hy het dinge gesê soos ‘kinders word soos diere behandel’, het Gibson gesê.

Nadat die skoolhoof weggestap het, het die pa die skooldistrikskantoor gebel en op sommige van Gibson se personeellede geskreeu oor die maskervoorskrifte. Hy het daarna teruggekeer na die kampus en na die hoof se kantoor gegaan. ‘n Manlike onderwyser, wat die vorige mondelinge onderonsie gesien het, het die pa gevolg nadat hy besef het dat die skoolhoof alleen in haar kantoor was.

Toe die onderwyser in die middel stap om die skoolhoof te beskerm, het die pa die onderwyser na bewering verskeie kere geslaan.

Die onderwyser is met ‘n paar letsels aan sy gesig en kop, kneusplekke in sy gesig en ‘n groot knop aan die agterkant van sy kop na die hospitaal geneem en later die aand ontslaan.

Die polisie ondersoek die voorval wat Woensdag by die Laerskool Sutter Creek plaasgevind het. Nadat die saak ondersoek is, sal die distriksprokureur besluit of hy ‘n strafregtelike klag teen die ouer gaan indien.

Leave a Reply

error: Content is protected !!