Skip to main content

Stres is ‘n natuurlike en noodsaaklike deel van die lewe. Maar dit is jou taak om seker te maak dat dit nie buite beheer raak nie.

  1. Oefening

Om gereeld te oefen, is een van die beste maniere om jou liggaam en gees te ontspan. Boonop sal oefening jou bui verbeter. Maar jy moet dit gereeld doen vir dit om ‘n verandering te maak. Konsentreer op die opstel van fiksheidsdoelwitte wat jy kan bereik, sodat jy nie moed opgee nie.

 

  1. Asemhaling

As jy rustig raak en ‘n paar keer diep asemhaal, kan jy onmiddellik die spanning onderdruk. Jy sal verbaas wees hoeveel beter jy voel sodra jy goed raak daarmee. Gaan sit op ‘n stil plek, maak jou oë toe en asem in en uit vir 10-15 minute.

 

  1. Eetgewoontes

Deur ‘n gereelde, gebalanseerde dieet te volg, sal jou liggaan in die algemeen beter voel. Dit kan ook help om jou buie te beheer. Jou maaltye moet vol energie wees, met groente, vrugte, volgraan en maer proteïene.

 

  1. Haal druk van jouself af

Aanvaar dat jy nie dinge perfek kan doen nie, al probeer jy hoe hard. Jy kan ook nie alles in jou lewe beheer nie. Moenie vergeet om jou sin vir humor te behou nie. Om te lag, laat jou baie ontspanne voel.

 

  1. Praat oor jou probleme

As dinge jou pla, kan dit help om jou spanning te verminder as jy daaroor praat. Jy kan met familielede, vriende, jou dokter of ‘n terapeut praat. Jy kan ook met jouself praat. Dit word selfspraak genoem en ons almal doen dit. Maar vir selfgesprek om te help om spanning te verminder, moet jy seker maak dat dit positief is en nie negatief nie.

As jy stresvol voel en voel dat dinge te veel raak, probeer hierdie paar wenke en onthou om positief te probeer bly.

Leave a Reply

error: Content is protected !!