Skip to main content

Ouers van pasgebore kinders in Japan stuur sakke rys wat dieselfde weeg as hul babas na familielede wat die babas wil drukkies gee, maar hul nie tydens die pandemie kan besoek nie.

Sommige van die ryssakontwerpe het die vorm van babadoeke en ‘n prentjie van die gesig van die kind op die voorkant, berig The Guardian. ‘n Tipiese rysbaba van 3,4 kilogram kos $ 32 (ongeveer R464), met swaarder sakke wat ‘n hoër prys behaal.

Die gebruik om hierdie rysbabasakke te stuur, word in Japan ‘Dakigokochi’ genoem, en dit word ook gereeld by troues gebruik, berig The Guardian. Die bruid en bruidegom gee hul ouers sakke met foto’s van die egpaar as kinders om waardering te toon.

Noudat die bevolking van Japan agteruitgaan en daar minder babas gebore word, begin die troubestellings weer die mark oorheers, het ryswinkeleienaars gesê.

Dakigokochi is nie ‘n besonder nuwe verskynsel nie, maar die Covid-pandemie het ‘n toename in die vraag hiervoor veroorsaak omdat familielede wat ver woon nie na huwelikseremonies kan reis of pasgebore babas kan besoek nie, het hulle gesê.

Japan het sy noodtoestand op verskeie gebiede uitgebrei en beperkings op tuisbly aanbeveel, aangesien die land die afgelope paar weke met die grootste styging in gevalle te kampe het.

Leave a Reply