Skip to main content

Skytrax, ‘n internasionale lugdiens-konsultantgroep, het sy World Airport Awards in 2021 gepubliseer, wat die beste internasionale lughawens ter wêreld gelys en op die ranglys geplaas het op grond van reisigervarings.

Die toekennings is gebaseer op ‘n internasionale opname onder reisigers wat tussen Augustus 2020 en Julie 2021 gedoen is.

Gegewe die reistoestand in 2020/21 weens die Covid-19-pandemie, bevat die jongste opname ook ‘n spesifieke Covid-19-afdeling.

Drie Suid -Afrikaanse lughawens het in 2021 die top 100-ranglys gehaal, met twee ander wat op die plaaslike ranglys verskyn.

Kaapstad Internasionale Lughawe was die top Suid-Afrikaanse lughawe en het die 33ste plek in die algemeen behaal in die 2021-lys. Dit is laer as die 23ste posisie in 2020. Dit was die beste lughawe in Afrika en het ook die toekenning gekry vir die beste lughawepersoneel op die vasteland.

Die King Shaka Internasionale Lughawe in Durban was ook in die top 100, en was algeheel 52ste, vergeleke met die 32ste in 2020. King Shaka is aangewys as die beste streekslughawe in Afrika.

Die OR Tambo Internasionale Lughawe in Johannesburg was 54ste, laer as 36ste verlede jaar.

Ander Suid -Afrikaanse lughawens is slegs op die streekslys, met Gqeberha se Chief Dawid Stuurman Internasionale Lughawe (voorheen Port Elizabeth Internasionale Lughawe) en Bloemfontein se Bram Fischer Internasionale Lughawe as onderskeidelik die 9de en 10de beste lughawe in Afrika.

Wêreldwyd is Hamad Internasionale Lughawe in Doha, Qatar, aangewys as die top internasionale lughawe ter wêreld, vergeleke met die derde posisie in 2020. Tokio se Haneda International het sy tweede plek behou, terwyl die Changi International-lughawe in Singapoer verlede jaar van die eerste posisie gedaal het tot derde in 2021.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!