Skip to main content

Die polisie in Nieu-Suid-Wallis, Australië, het die 67-jarige Brian Houston Donderdag op ‘n aanklag van die toesmeer van ‘n ernstige aanklag van misdaad in hegtenis geneem, en hy sal na verwagting in Oktober in die hof verskyn.

Hul ondersoek na die aangeleentheid het in 2019 begin nadat berigte dat Houston inligting oor die beweerde seksuele mishandeling van kinders teen, sy pa, Frank Houston, verberg het.

Frank Houston, wat in 2004 oorlede is, word daarvan beskuldig dat hy tot nege seuns mishandel het. Een beweerde slagoffer het gesê dat hy sewe jaar oud was toe die mishandeling begin het.

“Brian Houston het inligting gehad wat verband hou met die seksuele mishandeling van ‘n jong man in die 1970s en het nie die inligting onder die polisie se aandag gebring nie,” lui ‘n verklaring van die polisie.

In ‘n verklaring aan BuzzFeed News ontken die pastoor die aanklag. In 2014 het Houston in ‘n verklaring gesê dat hy 22 jaar gelede van sy pa se mishandeling te wete gekom het, hom gekonfronteer het en “verseker het dat hy nooit weer in ‘n predikingsfunksie gepreek of gedien het nie”.

In ‘n verklaring op hul webwerf ‘n paar weke gelede, het Hillsong gesê dat Houston sy pa se mishandeling aangemeld het “by die National Executive Assemblies of God in Australië, die saak aan die beheerraad van die Sydney Christian Life Center oorgedra het en daarna ‘n openbare aankondiging gemaak het aan die kerk.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!