Skip to main content

Burgerlike organisasies is beïndruk met die spoed van die polisie in verband met die arrestasie van Jackie Shandu – ook bekend as Gift Madoda Radebe – oor sy opruiende opmerkings.

Imtiaz Syed, voorsitter van eThekwini Secure, was een van die mense wat ‘n saak teen Shandu geopen het.

“Uit ons oogpunt waardeer ons dat die SAPD (Suid -Afrikaanse Polisiediens) en die regering die saak ernstig opgeneem het in terme van wat dit kan aanhits deur vinnig op te tree en hom vinnig te arresteer,” het hy gesê.

Radebe het kortliks in die landdroshof in Durban op aanklagte van aanhitsing en openbare geweld verskyn. Voor dit het hy op sosiale media om verskoning gevra vir die ‘One Indian, one bullet, one settler, one bullet’ uitlatings, maar sy houding in die hof was uitdagend

Leave a Reply