Skip to main content

‘n Kafee in Rio kombineer katte en koffie vir ‘n goeie doel. In dié Gato Café in die middestad van Rio de Janeiro word koffie en tee bedien te midde van snorhare en ‘n purrrrr.

In die kafee kan kliënte koffie koop wat katsilhouette bo-op die brousel het. Dit word vergesel van pootvormige koekies terwyl katte luilekker in ‘n aangrensende kamer kuier.

Katte-kafees is die eerste keer gewild gemaak in Asië, waar hulle in 1998 in Taiwan ontstaan ​​het. Benewens die aanbied van katte-geselskap, funksioneer Gato Café, wat in Julie verlede jaar geopen is, as ‘n aannemingsplek vir weggooikatte wat gered is deur ‘n organisasie genaamd Bigodes do Bunker.

In 2019 was daar meer as 78 miljoen troetelkatte en -honde in Brasilië, volgens die Brazilian Pet Institute. Namate eienaars oorlede is en gesinne begin swaarkry het tydens die koronaviruspandemie, is baie diere wees gelaat of aan hul eie genade oorgelaat.

“Daar is meer as 10 miljoen huislose katte in Brasilië, en ek dink dat die finansiële probleme wat die pandemie veroorsaak het hierdie getal ongelukkig verhoog het,” sê stigter Giovanna Molinaro, wat geïnspireer was om die kafee te skep na ‘n reis na Japan in 2018.

Leave a Reply

error: Content is protected !!