Skip to main content

Die polisie is op soek na ‘n dokter wat na bewering vroue by twee verskillende stadshospitale verkrag het, terwyl burgerregte-organisasies ‘n beroep op hospitale en ander gesondheidswerkers gedoen het om vroue in hul sorg te beveilig.

Nadat hulle verslae ontvang het en selfs ‘n saak teen die man geopen het, het die polisie gesê hy het in die niet verdwyn en enigiemand versoek wat hom ken of weet waar hy hom bevind  om te help om hom op te spoor.

‘n Verkragtingsaak is by die Pretoria-Sentraal-polisiestasie geopen, maar hulle kan hom nie vind nie,” het die polisie gister gesê.

Die saak behels ‘n ginekoloog wat ‘n vrou na bewering by ‘n privaathospitaal verkrag het toe sy in Julie vir ‘n ondersoek gegaan het.

Dieselfde dokter het na bewering tussen 2019 en 2020 nog ‘n pasiënt by ‘n hospitaal in Pretoria-Wes verkrag, waarna hy verdwyn het.

Leave a Reply