Skip to main content

Die minister van gesondheid, Zweli Mkhize, het aan die Spesiale Ondersoekeenheid (SIU) gesê hy het nooit Digital Vibes versoek om vir instandhouding aan sy private huis te betaal nie.

En Ndabezinhle Sibiya, ‘n voormalige woordvoerder van Mkhize, het ontken dat hy enige bande met ‘n firma gehad het wat na bewering miljoene in ‘n onreëlmatige kontrak van die departement van gesondheid ingewin het.

Sibiya is in hofstukke wat deur die SIU by die Spesiale Tribunaal ingedien is uitgewys as “potensiële” skakel na Sotobe Media, wat R9.78m van Digital Vibes ontvang het. Die SIU wil die onreëlmatige R150 miljoen wat die Nasionale Departement van Gesondheid aan Digitale Vibes betaal het, verhaal.

‘n Koerant berig dat minstens twintig maatskappye en mense, waaronder Sotobe Media, betalings van R90m van Digital Vibes ontvang het ondanks die feit dat hulle geen werk gedoen het nie. Die SIU beweer dit was ‘n moontlike geldwasseryskema.

Sibiya het Sondag in ‘n verklaring gesê: “Ek ken geen maatskappy met die naam van Sotobe Media of enige van sy direkteure nie. Ek het hulle nog nooit ontmoet nie.“

Die SIU het verlede week getuienis met betrekking tot Mkhize en sy seun se betrokkenheid by die tender na die Nasionale Vervolgingsgesag verwys.

Leave a Reply

error: Content is protected !!