Skip to main content

Opel het sy splinternuwe sesdegenerasie Astra-luikrug bekendgestel wat binnekort van die vervaardiger se produksiefasiliteit in Rüsselsheim, Duitsland, begin afrol.

Hierdie opvallende nuweling, gebou op dieselfde platform as sy Stellantis-stalgenote, die Peugeot 308 en Citroën C4, is 4 mm langer, 51 mm breër en 13 mm langer as die wielbasis van die model wat hy vervang. Vir ‘n slanker silhoeët is die daklyn met 15 mm verlaag.

Dit bevat ook Opel se radikale nuwe ‘Vizor’-gesig wat ‘n glansende swart fascia oor die lengte van die voorste sierrooster tussen die koplampe laat strek. Versterk deur die teenwoordigheid van ‘n groot laer verkoelerrooster en ‘n dramaties gevoude enjinkap, is die nuwe Opel Astra beslis ‘n uiterlike en, durf ons dit sê, ‘n baie aggressiewer alternatief vir sy ou mededinger, die VW Golf.

Die interieur weerspieël die futuristiese buitekant van die motor, met Opel se nuwe 10-duim ‘Pure Panel’ digitale instrumentasiegroep wat die analoogknoppies van ouds vervang. Klante kan ook uitsien na ‘n 10-duim-aanraakskerm-infotainment-stelsel (met draadlose Apple CarPlay en Android Auto-funksionaliteit), 360-grade-uitsigkamera, head-up-skerm (HUD), sowel as die nuutste Intelli-Drive 2.0 semi-outomatiese bestuurshulp tegnologie.

Die fisiese skakeltoerusting is hierdie keer tot ‘n minimum beperk en daarom is die kajuit van die nuwe Astra verbasend minimalisties – veral as dit vergelyk word met die van sy ietwat chaotiese voorganger. Daar is ‘n paar sleutelknoppies, maar meestal is al die funksies en instellings van die motor via die aanraakskerm toeganklik.

Dit is ‘n 1,2-liter turbo-aangedrewe viersilinder-petrolmotor wat in twee groottes beskikbaar is – 81 kW of 96 kW. Die volgende in lyn is ‘n 1,5 liter viersilinder turbodiesel wat 96 kW uitspoeg. Al drie hierdie enjins is standaard met ‘n sesgang-handratkas, hoewel daar ‘n agtgang-handratkas motor beskikbaar is.

Diegene wat meer woema wil hê, sal die keuse hê uit twee ingepropte baster-modelle, waar ‘n 1,6 liter-turbo-aangedrewe viersilinder-petrolenjin met 110kW of 132kW gekoppel is aan ‘n 81kW-elektriese motor wat deur ‘n 12,4kWh litium-ioonbatterypak gevoer word vir ‘n gesamentlike kragvermoë van onderskeidelik 132kW of 165kW. Hier is ‘n agtgang-handratkas motor standaardtoerusting.

Die nuwe sesdegenerasie Opel Astra sal gedurende die eerste kwartaal van 2022 in Europa te koop wees. Of dit nou na Mzansi gaan kom, moet nog gesien word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!