Skip to main content

Jeremy Cronin het die ANC se RET-faksie beskuldig dat dit primêre ‘regses’ was wat agter die onlangse geweld en plundering in Gauteng en KwaZulu-Natal gestaan ​​het volgens ‘n onderhoud met Sowetan Live.

Die voormalige adjunkminister van openbare werke – en lid van die SAKP-politburo – Jeremy Cronin het die ANC se radikale ekonomiese transformasie (RET) beskryf as ‘n netwerk van regse primitiewe akkumulators wat die vooruitsig het om tronk toe te gaan.

Hy het die faksie daarvan beskuldig dat hulle samesweerders was vir die onlangse gewelddadige vernietiging van eiendom en plundering in Gauteng en KwaZulu-Natal.

‘Ongelukkig, maar feitelik, was dit ‘n sameswering wat binne die ANC self uitgebroei is. En dit is ‘n aanduiding van ‘n ernstige agteruitgang binne die ANC.

“Dit was ook ‘n aanduiding van ‘n swak en gekompromitteerde staatstelsel en die vermoë van die strafregstelsel,” het Cronin gesê.

Hy het ‘n virtuele lesing aangebied as deel van die SAKP se eeufeesvieringe, waar hy gepraat het oor die party se 100-jarige reis en besin oor sy verhouding met die ANC. Hy het melding gemaak van die besluite wat die SAKP geneem het in ANC-leierskapkompetisie, veral voor die nasionale konferensie van Polokwane.

Hy het gesê dat die SAKP in sy politieke kantoor en in die sentrale kommitee saamstem met die karakterisering wat president Cyril Ramaphosa aan die gebeure gegee het, dat die onlangse geweld ‘n poging is om teenrevolusionêre opstand te maak.

‘Dit het natuurlik baie lae. Daar was die beplanners agter die gebeure. Daar was wat een kameraad beskryf het as die brandstigters, mense wat fabrieke, pakhuise, vragmotors op die N3 verbrand sonder om te plunder, maar doelbewus probeer ontwrigting veroorsaak,” het hy gesê.

‘En dan was daar ‘n grootskeepse plundering wat in sommige gevalle neerkom op ‘n soort voedseloproer deur tienduisende mense wat dikwels arm en werkloos is. Dit was nie net hulle nie, want ons het ook gesien hoe 4×4’s en ander ook plunder.’

Cronin het gesê dat Suid-Afrikaners moet verstaan ​​dat die opstand ten minste vir die oomblik misluk het, maar hulle moet nie die duister karakter van die sameswering wat daaragter uitgespeel word, onderskat nie.

Dit het misluk omdat die alliansie van gewone burgers oorweldigend bymekaar gekom het.

Leave a Reply