Skip to main content

Leeus saai verwoesting

Twee leeus het verlede week verwoesting gesaai op die plaas Leeukop in die Kunene distrik.

Die leeus het 76 diere deur die nag dood gebyt en net so agtergelaat. Die eienaar van die diere, Immanual Furira, het gesê die leeus het 10 skape en 66 ander stuks vee doodgemaak.

“Ek het die veeboerdery uit my boerdery-inkomste betaal, en ook my drie kinders se skoolopleiding met die inkomste betaal.  Ek sou Woensdag 22 ooie en nege ramme op die veiling verkoop het maar hulle het twee doodgemaak en net een gevreet. Van die 73 wat Donderdagaand dood is, het die leeus slegs die dye geëet en die res agtergelaat sonder om dit te vreet,” het hy Vrydag gesê.

Die leeus het verlede maand ‘n vark doodgemaak, en ‘n donkie en perd verlede jaar, en daar was ook hiënas op die plaas.

Voor die aanval van verlede week het lede van die Namibiese Lion Trust-stigting by Leeukop gekamp om leeus af te skrik, maar dit was onsuksesvol. ‘Hulle het in die lug geskiet en die leeus het weggehardloop, alhoewel hulle nie ver weg beweeg het nie.  Die Ministerie van Omgewing, Bosbou en Toerisme het vroeër vanjaar belowe dat nette rondom die kraal opgerig sou word, maar dit eers gelewer het nadat die leeus al diere doodgemaak het.

Adjunk-kommissaris Jarold Iita, waarnemende polisiehoof in die Kunene-streek, het die voorval bevestig.

Daar was al verskeie ander soortgelyke voorvalle in die gebied aangemeld.

Leave a Reply

error: Content is protected !!