Skip to main content

Sipho Pityana, die president van Business Unity South Africa (BUSA), sê die staatsreaksie op die anargie tot dusver was onvoldoende en stuur ‘n onoortuigende boodskap aan beleggers. Daarom doen BUSA ‘n beroep op die regering om ‘n 24-uur-inperking in te stel by plunder-brandpunte in KwaZulu-Natal en Gauteng.
Hulle vra ook ‘n volledige ontplooiing van die polisie en die weermag. Pityana het verduidelik waarom die organisasie dink dat die inperkreël nodig is.
“Ons skryf nie voor hoe lank die inperking moet wees nie. Ons skryf nie voor op watter vlakke die inperkings moet wees nie, ons laat dit beslis aan die veiligheidsmagte oor om vas te stel.
“As ons dit as besigheid beskou, voel ons dat die omgewing onveilig is. Ons voel dat daar geen beheer is nie en as ondernemings voortgaan om voorrade na kritieke gebiede te neem, insluitend die gebiede wat geraak word, is dit onveilig om dit te doen,” het hy gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!