Skip to main content

Die omstrede voormalige hoof van die staatsveiligheidsagentskap (SSA) se geheime spesiale
operasie-eenheid, Thulani Dlomo, is geïdentifiseer as die hoofverdagte wat ondersoek word weens die aanhitsing van gewelddadige onrus in KwaZulu-Natal ná die inhegtenisneming van oudpresident Jacob Zuma.
Uit inligting wat deur drie onafhanklike en hooggeplaaste bronne bevestig is, het Harare News onthul dat intelligensiebeamptes aan die polisie gesê het Dlomo is ‘n persoon van belang in die onrus wat gelei het tot die dood van minstens 45 burgers en ondernemings wat miljarde rande werd is, vernietig het.
Die voormalige ‘spook’ en ambassadeur in Japan is bekend dat hy fel lojaal is aan Zuma en is na bewering die middelpunt van die orkestrering van pro-Zuma-onrus wat gelei het tot gewelddadige plundering regoor KwaZulu-Natal en Gauteng. In Januarie het die Zondo-kommissie gehoor dat Dlomo se eenheid effektief as Zuma se private burgermag funksioneer, en ‘n wet op sigself is wat die politieke belange van die uitvoerende gesag direk dien. Met ander woorde, hulle volg hul eie wette.

Leave a Reply

error: Content is protected !!