Skip to main content

Richard Friedland, hoof uitvoerende beampte van Netcare, het vandag bevestig dat noodplanne betyds geïmplementeer is om te verseker dat pasiënte steeds voordeel kan trek uit gesondheidsdienste te midde van gewelddadige betogings in sommige dele van die land.

Die situasie is egter buigbaar, en Netcare is steeds gereed om vinnig op nuwe verwikkelinge te reageer.

“Ons is diep bedroef om die lyding van ons mede-Suid-Afrikaners te sien en wens dat ons land en sy mense hierdie trauma gespaar kon wees, veral in die lig van die ontberinge en lewensverlies wat alreeds ervaar word weens die voortdurende COVID-19-pandemie ,” sê Dr. Friedland.

“Daar is uitgebreide noodmaatreëls in die Netcare Groep-fasiliteite geïmplementeer om individue met mediese sorg die beste en veiligste sorg moontlik te bied, selfs onder die huidige omstandighede. Ongelukkig plaas die geweld in sekere dele van KwaZulu-Natal en Gauteng addisionele druk op die openbare en private gesondheidsorgstelsels.

“Soos baie ander ondernemings, het ons ‘n paar uitdagings ervaar as gevolg van personeel wat nie hul werk kan bereik nie, maar Netcare se hospitale bly oop in die hele land. Ons het ‘n aantal mense behandel vir beserings wat verband hou met betogings,” sê hy.

Hy het bevestig dat Netcare tans voldoende medisyne, suurstof, voedsel en water het en dat hy voortgaan om die voorraad te monitor om te verseker dat die gesondheid van pasiënte geensins in gedrang kom nie.

“Ons het ‘n span gespesialiseerde traumaverpleegkundiges na KwaZulu-Natal gestuur en noodmedisyne na die streek gevlieg na die onvermoë van een van ons belangrikste verskaffers om  medisyne na ons hospitale te bring. Vir nou moes ons inentings in KwaZulu-Natal staak.

“As voorsorgmaatreël is enkele van ons primêre sorgfasiliteite, Netcare Medicross en Netcare Prime Cure in KwaZulu-Natal, tydelik gesluit. Ons sal voortgaan om die situasie te monitor om te bepaal wanneer dit redelik en veilig sal wees om hierdie fasiliteite te heropen.”

Netcare Medicross-fasiliteite wat tydelik gesluit is, sluit in: Medicross Malvern, Medicross Bluff, Medicross Hayfields, Medicross uMhlanga, Medicross Richardsbaai en Medicross Meerensee.

Die Netcare Prime Cure-fasiliteite wat tydelik gesluit is, is: Prime Cure Verulam, Prime Cure Prospecton, Prime Cure Smithstraat, Prime Cure Bluff en Prime Cure Pinetown.

Leave a Reply

error: Content is protected !!