Skip to main content

Die bedryfsliggaam van die National Liquor Traders (NLT) het gesê dat hy diep bekommerd is oor die jongste besluit van die regering om ‘n alkoholverbod op die land toe te pas as deel van die regulasies vir vlak 4.
Dit is die vierde keer dat President Cyril Ramaphosa die verkoop van alkohol verbied sedert die eerste inperking verlede jaar.
“As ‘n bedryf is ons op ons knieë. Ons het die afgelope jaar vir baie maande aaneen gely toe ons lede nie hul brood kon verdien nie,” het Lucky Ntimane van die NLT in ‘n verklaring gesê.
‘Ons het met ons lede en die regering in gesprek getree waar ons ons besorgdheid uitgespreek het oor die besluit om die verkoop van alkohol vir veertien dae te verbied en weer ons verbintenis uitgespreek om saam te werk en die regulasies na te kom. Ons bly proaktief in ons inisiatiewe om skade te verminder en om gedrag te verbeter, sodat ons kan voortgaan om veilig te handel en ons lewensonderhoud te beskerm. Ons het streng Covid-19-protokolle ingestel om te verseker dat handel in tavernes in ‘n veilige omgewing gedoen kan word,” het die organisasie gesê.
Die NLT het gesê dat hy ‘n dringende beroep op die regering gedoen het om die alkoholverbod aan die einde van die tydperk van veertien dae te heroorweeg, aangesien dit hul lede verhinder om geld te verdien.

Leave a Reply