Skip to main content

Verslae gesondheidswerkers se eie gesondheid skets ‘n donker prentjie van wat aangaan terwyl Covid-19-gevalle in die land toeneem.
Paramedici rapporteer dat hulle oorlaai word met oproepe vanaf pasiënte wat dringend mediese ingryping benodig, en aangesien hulle meestal nie dadelik beskikbare beddens in hospitale vir sulke pasiënte kan vind nie, veroorsaak dit dat hulle in die proses alle beskikbare suurstof opgebruik.
Hulle rapporteer ook dat hospitale in chaos verkeer, en dat daar ‘n tekort aan intensiewesorg-beddens is. Die gevolg is dat pasiënte dikwels ure aaneen in hul voertuie moet spandeer, wat hul vermoë om na nuwe pasiënte om te sien, vertraag. Vroeëre verslae dui daarop dat dokters moet kies watter pasiënte hulle moet behandel, en watter hulle moet laat sterf.
Martina Nicholson Associates, woordvoerder van Netcare, het gesê dat hul voortgaan om die reaksievlakke en die vermoë om soveel moontlik hulp aan pasiënte te verleen, te versterk tydens die vinnig stygende COVID-19-golf wat tans ondervind word, veral in Gauteng.
“Ons ingrypings is ten alle tye daarop gemik om die beste te doen vir alle pasiënte wat by enige van ons hospitale of klinieke versorg word, terwyl die veiligheid van ons personeel, dokters, verpleegsters, paramedici en ander gesondheidswerkers verseker word,” het dr. Richard Friedland, uitvoerende hoof van Netcare gesê.
“Ons het ons COVID-19-bedkapasiteit aansienlik vergroot, meer mediese beamptes en kliniese medewerkers gekontrakteer en alles in ons vermoë gedoen om te verseker dat ons voldoende suurstofvoorrade het, asook die toepaslike medikasie en persoonlike beskermende toerusting (PPE) om ons te dra deur hierdie nuwe golf. Ons het ook bykomende streng beleid vir infeksievoorkoming en -beheer geïmplementeer en eis noukeurige nakoming van hierdie standaardprosedures, wat ten alle tye ooreenstem met die riglyne en protokolle wat uitgereik is deur die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) en die Nasionale Departement van Gesondheid (NDoH).

Leave a Reply

error: Content is protected !!