Skip to main content

James Formby, uitvoerende hoof van Rand Merchant Bank, het die regering geprys dat hy uiteindelik stappe gedoen het om aanhoudende kragonderbrekings in Suid-Afrika die hoof te bied, maar het bygevoeg dat dit ‘n geskikte tyd is om munt te slaan deur verdere stappe te neem oor die land se dringendste ekonomiese uitdagings.
Formby het gesê dat hy “versigtig hoopvol” is dat die aankondiging van die verkoop van ‘n belang van 51% in die SAL kan lei tot finansiële onafhanklikheid vir die lugdiens, en dat die gedeeltelike privatisering daarvan selfs as ‘n bloudruk kan dien om die las wat ander sukkelende ondernemings het, te verwyder.
President Cyril Ramaphosa het verlede week ook die wysiging van skedule 2 van die Wet op Elektrisiteitsregulering aangekondig om die NERSA-lisensiedrempel vir ingeboude opwekkingsprojekte te verhoog van 1 MW tot 100 MW.
Dit sal ‘n belangrike hindernis verwyder vir belegging in ingeboude opwekkingprojekte, het hy gesê. “Opwekkers sal ook elektrisiteit deur die transmissienet kan stuur, onderhewig aan koste en aansluitingsooreenkomste met Eskom of die betrokke munisipaliteit.”

Leave a Reply