Skip to main content

Die gevolge van klimaatsverandering in Afrika regverdig die behoefte aan meer gevorderde tegnologie. 50% van die droogtes wat deur antropogene klimaatsverandering tussen 2001 en 2011 veroorsaak is, het in Afrika plaasgevind. Kunsmatige intelligensie kan help met die akkuraatheid van droogtevoorspellings en om die impak van aardverwarming op Afrika-boerderygemeenskappe te verlig.

Presisielandbou is die bekendste gebruik van KI-tegnologie in landbou. Hierdie KI-tegnologie word gebruik om plae, siektes en voedingsprobleme in plante op te spoor. Die stelsel kan onkruid identifiseer en teiken, die onkruiddodertipe en die hoeveelheid benodig bepaal en binne die regte sone toepas.

Hierdie doeltreffende proses voorkom die oorbenutting van plaagdoders, sodat minder gifstowwe hul weg vind in die voedsel wat mense uiteindelik inneem.

Kunsmatige intelligensie het groot potensiaal om Afrika-boere veerkragtiger te maak teen die onvermydelike landboubedreigings van die klimaatkrisis.

Dit het ook die potensiaal om oesopbrengste oor die algemeen te verhoog en te sorg dat materiaal doeltreffender en meer volhoubaar gebruik word.

Leave a Reply