Skip to main content

Die SA Mediese Vereniging (Sama) is die nuutste organisasie wat beweer dat die beperkings op die verkoop van alkohol onder vlak 3 nie sin maak nie.
President Cyril Ramaphosa het Dinsdag die land van vlak 2 na vlak 3 geskuif en aangekondig dat alkohol slegs van Maandag tot Donderdag van 10:00 tot 18:00 vir verbruik buite die mark verkoop sal word.

Kroeë en restaurante kan elke dag tot 21:00 drank verkoop.

Op Jacaranda FM het Angelique Coetzee, voorsitter van Sama, gesê die nuwe beperkinge op alkohol het mense nie aangemoedig om “tuis te bly” nie.

“Ons dink dit is ‘n stap in die regte rigting, maar dit maak nie sin dat ons ‘n plek sluit wat alkohol op Vrydae en Saterdae verkoop nie. Jy kan nie tuis drink nie, maar jy mag tot 9 in kroeë drink?” vra Coetzee.

“Vir ons is dit nie sinvol nie, ons het mense tuis nodig. Ons wil nie mense in ‘n winkelsentrum of elders hê nie. As ons dit vir drie tot vier weke kan regkry, kan ons die getalle beperk, maar vir nou sien ek dit nie gebeur nie. Weereens help dit nie om die skole oop te hou as die meeste onderwysers siek is nie, veral in Gauteng,” het sy bygevoeg.
Volgens SABC News het die SA Liquor Brand Owners Association (Salba) se voorsitter, Sibani Mngadi, ook ‘n beroep op die regering gedoen om te verduidelik waarom drankverkope nie oor naweke toegelaat word nie.

“Daar is ‘n dringende behoefte dat die regering verduidelik. Ons glo dat hierdie benadering die belangstelling ondermyn van hardwerkende mense wat gedurende die werksdae geen geleentheid het om drank te koop nie, en dit is die arbitrêre besluit wat regtig nie die belang van die groep met ‘n laer inkomste dien nie,” het Mngadi gesê.

In sy toespraak vandeesweek het Ramaphosa gesê dat alle nie-noodsaaklike ondernemings soos restaurante en kroeë om 21:00 moet sluit om hul werknemers en klante te laat huis toe gaan voordat die aandklok om 22:00 begin.

Leave a Reply