Skip to main content

CHANTÉ DANIEL

Vanjaar sal onthou word as die jaar waarin Francois van Coke vir Derick Hougaard in die bokskryt gepiets het.

Die voorbereiding vir die geveg het hom so geïnspireer dat hy sommer by voorbaat besluit het om ‘n oorwinningslied te skryf. Ná ‘n intense besprekingsessie het Francois, Hunter Kennedy en Fred den Hartog saam gesit en begin skryf.

“Ek wou die woorde ‘Ons wen’ en ‘Ons is lewendig’ (Ons leef) gebruik, want terwyl boks my gemotiveer het, het ek deur die Covid-era gekom. “Dit is dus ‘n liedjie oor die uitdaging, deurdruk en na die ander kant toe kom,” sê Francois.

Die lied is vyf weke voor Francois se BOXOP-oorwinning voltooi. Hy het verduidelik omdat die lied ‘Ons het gewen’ genoem word, was hy gedwing om nog harder te werk om voor te berei. “Musiek en boks smelt saam – inderdaad mal tye! Maar rock ‘n roll sal altyd seëvier.”

En wat sou Francois gedoen het as hy nie gewen het nie? “Ek het gedink om die liedjie miskien iets anders te noem en die vrystelling te vertraag as ek verloor,” sê Francois.

Die musiekvideo is in ‘n dokumentêre styl gemaak van Francois se voorbereiding vir die BOXOP-stryd en van die geveg self.

Foto: André Badenhorst

Leave a Reply

error: Content is protected !!