Skip to main content

Die vernietiging van Gaza tydens die 11 dae lange konflik tussen Hamas en Israel in Mei was fel en wydverspreid. Daar is skade aan honderde geboue en tientalle paaie aangerig.

Die gegewens, gebaseer op die voorlopige ontleding van satellietbeelde wat op 28 Mei geneem is en vandeesweek deur die VN se Instituut vir Opleiding en Navorsing uitgereik is, beklemtoon waarskuwings van menseregtegroepe en nie-regeringsorganisasies dat Israeliese bomaanvalle wat Hamas-militante geteiken het, die infrastruktuur so erg beskadig het dat dit jare kan duur om weer oor te bou.

Regse groepe het die teiken van Gaza, wat een van die mees bevolkte plekke ter wêreld is, afgekeur. ‘n Streng blokkade wat deur die naburige Israel en Egipte ingestel is, sorg dat dié strook lank reeds ‘n ekonomiese krisis beleef. Volgens gesondheidsbeamptes in Gaza is meer as 200 Palestyne tydens die bomaanvalle dood. Meer as 60 van hulle was kinders.

2 Comments

 • Rodney Spray says:

  Middag Admin
  Vanuit my oopgpunt, as ‘n Kind van God wat die Nuwe ÉN Ou Testament lees en liefhet, voel ek besonders geheg aan die land Israel. Die Beloodfe land. Die ryke geskiedenis is kosbaar. Dis wat Cader aan Abraham beloof het. Moses en Joshua moes die land inneem, wat hulle gedoen het. Konings het oor Iseael geheers. Profete het oor haar geprofeteer. Die Heiland is daar gebore om profesieë tot vervulling te bring.
  Ons is gemaan om vir die vrede van Yeru’shaliyim te bid. Die wie Jerusalem liefhet, sal (YHWH) HaShem lief hê.
  Nou wil die Palestyne, (wat as Falistyne uitgespreek word), metgeweldadige optrede in mortiere, bomme ens op Israel afvuur maar sodra Israeli magtige terugaanval, is dit verkeerd!?!?

  Ek sê Nee, dis net verdediging van jou eie mense. Dis jammer dat babatjies, kinders en vroue ook onder die sterftes is, maar dit is oorlog. As jy moeilikheid maak, verwag dan dat moelikheid teruggemaak word.
  Wie teen Israel optree, moet iets in die vorm van retaliasie terug verwag.
  In ander woorde, wie teen Israel optree kan verwag om die Here God Almagtig in die stryd teen hulle sal optree.
  Hallelul’Yah.

 • Rodney Spray says:

  Middag Admin
  Vanuit my oopgpunt, as ‘n Kind van God wat die Nuwe ÉN Ou Testament lees en liefhet, voel ek besonders geheg aan die land Israel. Die Beloodfe land. Die ryke geskiedenis is kosbaar. Dis wat Vader aan Abraham beloof het. Moses en Joshua moes die land inneem, wat hulle gedoen het. Konings het oor Iseael geheers. Profete het oor haar geprofeteer. Die Heiland is daar gebore om profesieë tot vervulling te bring.
  Ons is gemaan om vir die vrede van Yeru’shaliyim (Jerusalem) te bid. Die wie Jerusalem liefhet, sal (YHWH) HaShem lief hê.
  Nou wil die Palestyne, (wat as Falistyne uitgespreek word) dieselfde Filistyne van destyds, met geweldadige optrede om mortiere, bomme ens op Israel af te vuur maar sodra Israeli magtige terugaanval, is dit verkeerd!?!? Menseregte… pateties.

  Ek sê: “Nee, dis net verdediging van jou eie mense.” Dis jammer dat babatjies, kinders en vroue ook onder die sterftes is, maar dit is oorlog. As jy moeilikheid maak, verwag dan dat moelikheid teruggemaak gaan word.
  Wie teen Israel optree, moet iets in die vorm van retaliasie terug verwag.
  In ander woorde, wie teen Israel optree kan verwag dat die Here God Almagtig in die stryd teen hulle sal optree.
  Hallelul’Yah.

Leave a Reply

error: Content is protected !!