Skip to main content

In die geheim, glo ek, smag elke man na ‘n vol, gesonde baard. En elke dame wens dat hulle die oproerige bos wat deesdae die tendens blyk te wees in toom kan hou. Mense, die dae om soos ‘n Viking te lyk is verby, en ons gaan probeer om jou te help om die massa wat op jou gesig groei in ‘n volmaakte aanhangsel te omskep.

Almal weet dat dit moeilik is om ‘n baard te versorg. Was altyd, sal altyd wees. Maar deesdae is daar professionele hulp. Dankie tog!

‘n Asemrowende baard verg geduld om te kweek. En die eerste wyse woorde vir potensiële baardkwekers is om jou jeukerige hande vir die eerste ses weke in jou sakke te hou. Die drang om die oproerige mop wat in verskillende kleure vanaf jou wange en ken hang te tem, sal beslis daar wees. Moet niks daaraan doen nie! As jy met hierdie onstabiele groeisels vroetel, kan jy dalk net die styl wat jy in gedagte gehad het belemmer.

Dit is belangrik om die baard wat jy wil hê, aan te pas by die vorm van jou gesig.

Die eerste vereiste vir baardkweek is om ‘n koordlose knipper van goeie gehalte aan te koop. Jy moet die baard wat jy wil kweek bestudeer, en die metodes wat nodig is om dit mooi te laat lyk goed verstaan. Nee, vroue wil nie kyk na baarde wat lyk of dit aan ‘n moerasjagter behoort nie, en jy wil ook nie dat hulle aan die drang oorgee om jou met ‘n skêr toe te takel nie. Baardnetheid is die sleutel tot geluk in jou huis of verhouding.

Jy sal agterkom dat jou gesig ekstra jeukerig sal wees tydens die inkubasiestadium van jou binnekort volbaard. Net soos jou hare en kopvel behandel en gereeld gewas moet word, is dit ook nodig vir ‘n baard. Ook as jy jou baard skilfer- of oorskietkos-vry wil hou. Baarde moet minstens elke tweede dag gewas word. Jy kan ‘n sagte skilfer-sjampoe gebruik, of ‘n spesiale sjampoe wat spesifiek vir baarde ontwerp is. En onthou, moenie jou baard droogmaak asof dit ‘n nat hond is nie. Net ‘n sagte droogdruk  om ‘n kroesontploffing te voorkom, asseblief.

Mans, dit is raadsaam om natuurlike olies te kies wat ook die vel onder die groeisel voed. Baie mans verkies produkte wat argan-olie bevat. As jy die regte olie vir jou baard gekry het, het die tyd aangebreek om aan jou snor te begin werk. Die vorming van die baard en snor is nie genoeg nie. Jy moet tyd afstaan ​​om ‘n paar eenvoudige stappe vir ‘n spog-gesig te volg. As jy nie ‘n behoorlike baardborsel het nie, kan ‘n kam met breë tande die werk doen om jou gesigshare aan te moedig om op ‘n spesifieke manier te groei. En ja, here, daar is ook spesifieke poeiers op die mark om te help met hierdie vormingsproses.

Een ding wat jy moet begryp, is dat gesigshare op jou ken gewoonlik ook werk aan ‘n snor behels. Jy kan nie ‘n baard pamperlang sonder om dieselfde aan die hare bokant jou bolip te doen nie. Dit sal net nie reg lyk nie. Snorre moet ook vertroetel word. Daar is niks erger as ‘n paar uitbundige hare wat soos ‘n kar se lugdraad onder jou neus uitsteek nie. Die poeier wat jy vir jou baard gebruik kan hier toegedien word, maar ek wil voorstel dat jy ‘n was aanskaf.  As die was nie die moedswillige punte wil laat lê nie kan ‘n naelskêr gebruik word om hulle op die plek te laat les opsê. Ons sal later in hierdie artikel oor die produkte praat.

Vitamiene is noodsaaklik om ‘n gesonde baard aan te wakker. Jou baard bestaan ​​uit vet en proteïene, wat beteken dat jy jouself vitamiene soos B3, B5 en B9 moet voer. Dit kom in groen groente, maer vleis, suiwelprodukte, eiergele en sekere neute voor.

Kom ons kyk na die regte gereedskap wat benodig word vir ernstige baardkwekers. Daar is vier basiese dinge wat jou benodig: ‘n wyetandkam of ‘n baardborsel om die groeiende hare te tem, draadlose knippers van hoë gehalte, ‘n klein skerp skêr en die olie van jou keuse.

Om ‘n baard te knip, verg vaardigheid en moet gedoen word as dit droog is. Om die baard en snor in een spesifieke rigting te kam, is die beste manier om die proses af te skop. Jy moet hare sonder koeke hê voordat jy die knipper kan nader hark. Nadat die hare uitgekam is, kies ‘n groterige nommer ‘kop’ om op die knipper te sit. Jy kan altyd korter gaan, maar jy kan nie hare wat afgeknip is terugplak nie. Jy kan die knipperkop oorskakel na ‘n kleiner nommer wanneer jy na gebiede soos jou wange en nek vorder. Dit sal die baard ‘n netjieser voorkoms gee.

Die hare op die bolip moet ook netjies lyk. Kies die regte stelling op jou knipper en kam die hare na die kant toe voordat jy dit knip. Doen dan dieselfde nadat jy die hare bo-oor jou lip gekam het. Knip asseblief die oorloop-hare wat in jou mond wil wegkruip. Dit lyk net beter.

As daar hardnekkige hare is wat nog regop staan, is dit nou die tyd om die skêr te gebruik en daarvan ontslae te raak. En die laaste stap is die versorging van die hare met jou gunsteling olie.

Ongelukkig kom mans nie weg van die aaklige stadium van ‘n beginnerbaard-groeier nie. Probeer dit doen as jy ongeveer 3-4 weke het om dit aan die gang te kry sonder dat jou vriende vir jou voorkoms lag. Kyk na foto’s van mense wat reeds baarde het en besluit watter een jy wil laat groei. Besoek ‘n barbier as jy nie seker is nie, of as jy hulp nodig het om die baard in ‘n styl te kry.

Die meeste mans met wie ‘n onderhoud gevoer is, is nie te gretig om hul baarde te was nie. Snaaks genoeg kies hulle almal Dove as die regte seep vir hul baarde.

Wat die gereedskap betref, moet jy nie te veel geld spandeer voordat jy seker is dat jy die bebaarde voorkoms vir die langtermyn wil hê nie. Panasonic, Gillette en Wahl maak ‘n groot verskeidenheid baardskeertoerusting as jy ernstig is oor hierdie stap.

Bly weg van produkte met silikoon. Jou baard lyk miskien goed met die glans, maar daar is geen voedsel in daardie produkte nie. Eksperimenteer met sjampoe en opknapper terwyl jou baard groei.

As jy jou eie baard knip, moet jy dit in ‘n kurwe snoei. Indien nie sal die hare om jou ken baie korter wees as die hare aan die kante. As dit gebeure sal jy jou baard dalk van nuuts af moet begin groei.

Sommige van julle mag dalk ‘n paar grys hare in jul baarde bespeur. Moenie probeer om dit te kleur nie. Wat is meer sexy as ‘n grys baard? Nie baie dinge nie! En wat is lekkerder as om deur ‘n man wie se baard ruik na appelkoos, of arganoli gedruk te word? Niks!

Te veel vroetel met jou baard is nie goed vir die hare nie. Jou liggaam produseer ‘n natuurlike olie, maar as dit te gereeld afgewas word, word jou vel droog en maak skilfers. Dieselfde geld vir jou hare en baard. As jou liggaam van natuurlike olies gestroop is, sal jou baard ook met gesplete punte op-eindig, die vel daaronder sal jeuk, en dit sal skilfers tot gevolg hê. Nie esteties aantreklik nie, menere!

Hier is ‘n lys olies wat jou vir jou gesigshare kan oorweeg:

Produkte wat olie bevat van die Simmondsia chinensis, of jojoba-plant, is verreweg die gewildste olie vir baarde. Hierdie olie is ryk aan voedingstowwe en hou verskillende voordele in vir die gebruikers. Dit help om jou vel sag en gehidreer te hou, wat minder jeukery tot gevolg het. Hierdie plant voorkom ook aknee by baarde.

Produkte wat olie van die Helianthus annuus of sonneblomplant bevat, is gesond, aangesien dit ‘n verskeidenheid vitamiene, karotenoïede en lesitien bevat. Hierdie olie help baardgroei, en omdat dit sagter is, help dit jou vel om sy vog te behou. Die karotenoïede in die olie voorkom sonskade aan jou baard en die vel daaronder, terwyl die vitamiene die vel onder die baard herstel.

Produkte wat olie van die Persea Gratissima of avokadoplant bevat, is gevul met antioksidante en bevogtigers. Dit voorkom vlokkerige, droë vel, bevat sterolien wat ouderdomsvlekke verminder en word maklik opgeneem. Baarde wat met hierdie olie behandel word, lyk gesond en voller.

Produkte wat olie van die Cocos nucifera, of klapperplant, bevat, is die Nemesis van oproerige baardhare. Die vetsure in hierdie olie maak bakterieë en ander patogene dood wat gewoonlik in gesighare voorkom, verminder uitslag en ekseem, en as ‘n bonus ruik dit na die see en vakansie. ‘n Goeie ding ook, want dit funksioneer ook as ‘n sonskerm vir die vel onder jou baard.

Produkte wat olie bevat van die Ricinus communis, of ricinusolie-aanleg, verbeter die veltoestande aansienlik, wat dit ‘n uitstekende produk vir gebruik maak. Dit is die enigste baardolie wat die verlies aan hare help voorkom, en dit stimuleer die bloedvloei in die vel. Dit is ideaal vir gesplete punte en die antifungale eienskappe maak bakterieë wat in die baard groei dood.

Ander minder gewilde olies soos sederhoutolie, wat lekker ruik en ‘n antiseptiese vetiver-olie is, wat hoofsaaklik in Indië gebruik word vir sy antiseptiese eienskappe, en pepermentolie, ‘n olie wat die bloedvloei na haarfollikels verhoog, lok ook deesdae meer gebruikers.

Wel, here, dit is ‘n verkorte, maar relatief volledige gids om nuwe en nie so nuwe baardkwekers te help nie. Geniet dit!

Leave a Reply

error: Content is protected !!